Ruime winkel bij Rotterdam!
Goed bereikbaar, Gratis parkeren!
Maandag t/m zaterdag geopend!
Installatie service!

Winkelwagen

0 item(s) -  € 0,00

Omschakelen naar bestel modus?

Informatie

> Algemeen
> Bezorging
> Installatie
> Afvoer naar buiten
> Recirculatie
> Mechanisch ventilatie systeem
> Soort afzuigkap
> Betaling


Algemeen
Afzuigkappen zijn er in veel uiteenlopende modellen, zoals wandschouw, eilandschouw, inbouw, onderbouw en plafondunits. Bij sommige afzuigkappen is het mogelijk de motor extern in een andere ruimte of buiten te plaatsen. Hierdoor reduceert het geluidsniveau aanzienlijk. Kooklux verkoopt afzuigkappen in veel verschillende breedtes van 60 cm tot 150 cm. Falcon heeft afzuigkappen in haar assortiment die passen bij het Falcon fornuis. De meeste Falcon afzuigkappen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, zoals zwart, crème, cranberry of rvs.


Bezorging
Kooklux biedt twee verschillende diensten aan voor de bezorging van uw afzuigkap.
Tijdens het bestel proces van de afzuigkap kunt u aangeven of u een standaard bezorging of een bezorging inclusief installatie wenst.

- Standaard *
Dit houdt in dat wij de afzuigkap in de verpakking tot in de keuken of andere ruimte bezorgen.

- Compleet Plus (inclusief installatie **)
Wij leveren de afzuigkap tot in de keuken
Pakken de afzuigkap voor u uit
Monteren de afzuigkap en plaatsen het apparaat op de gewenste locatie
Sluiten de afzuigkap, indien aanwezig, aan op de afvoer **
Nemen het verpakkingsmateriaal mee terug
Afvoer van uw oude apparaat

* Vermelde prijzen op onze website zijn gebaseerd op de standaard bezorging begane grond.
** Zie onder https://www.kooklux.nl/afzuigkappen/afzuigkappen-informatie/installatie voor meer informatie over het laten aansluiten van de afzuigkap door Kooklux. Installatie
U kunt de afzuigkap door Kooklux laten monteren. U zorgt ervoor dat het stopcontact en eventueel gat en koof voor de afvoer naar buiten vooraf aan de installatie op de juiste plek is aangebracht. 
Tijderns het bestel proces van de afzuigkap kunt u aangeven of u een standaard bezorging of een bezorging inclusief installatie wenst.
Bij twijfel kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Afvoer naar buiten
De afvoer van kookdampen en geuren zal bij een afzuigkap met afvoer naar buiten in het algemeen de meest effectieve wijze zijn. Er zijn afzuigkappen waarbij de motor extern kan worden geplaatst. Bijvoorbeeld op een platdak, op de gevel of elders binnen. Hierdoor zal het geluidsniveau van de afzuigkap tot een minimum zijn beperkt. Kooklux staat u graag terzijde bij het maken van de juiste keuze.

Recirculatie
Afvoer door middel van recirculatie is een goed alternatief wanneer een afvoer naar buiten niet mogelijk is. Deze afzuigkappen filteren door middel van koolstoffilters de geuren en vetten en blazen de gefilterde lucht weer terug de woning in. De meeste Falcon afzuigkappen zijn zowel geschikt voor afvoer naar buiten of voor recirculatie. Bij de afzuigkappen van Novy dient u meestal apart een recirculatie kit te bestellen.

HR afzuiging
In woningen met een mechanisch ventilatiesysteem mogen afzuigkappen met motor niet worden gebruikt. Dit zal namelijk de werking van het ventilatiesysteem ontregelen. Novy heeft hier een oplossing voor bedacht. De Novy HR-afzuigkappen creëren een luchtgordijn rondom de kookplaat waardoor de dampen gedwongen worden onder de afzuigkap te blijven en krijgt het mechanisch ventilatiesysteem de kans de ‘gevangen’ dampen af te zuigen. De HR-afzuigkappen van Novy hebben een rendement van ruim 80%.

Betaling
Bij Kooklux kunt u op verschillende manieren betalen. Pinbetaling bij aflevering van de afzuigkap aan de chauffeur, bankoverschrijving vooraf aan de levering of met iDeal tijdens het bestelproces. Bij Kooklux is een aanbetaling niet nodig.