Ruime winkel bij Rotterdam!
Goed bereikbaar, Gratis parkeren!
Maandag t/m zaterdag geopend!
Installatie service!

Winkelwagen

0 item(s) -  € 0,00

Omschakelen naar bestel modus?

Informatie

> Algemeen
> Betaling
> Bestaande keuken
> Nieuwe keuken
> Aansluitwaarde
> Bezorging
> Installatie
> Inductie
> Gas

 


Algemeen
Om u te helpen bij het kiezen van een vrijstaand fornuis hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet. Wij hopen u met deze informatie voldoende inzicht te geven over de mogelijkheden van een vrijstaand fornuis. Een fornuis koopt u voor vele jaren en met een goede voorbereiding maakt u een juiste keuze.
Vrijstaande fornuizen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, breedtes, kookplaten en het aantal en soort ovens. 
De website van Kooklux is handig en duidelijk in gebruik. U kunt zoeken op breedte, kleur, aantal ovens, per merk of op model enz. Nadat u een bepaald model heeft geselecteerd treft u veel gegevens aan over de mogelijkheden van het fornuis. Onder het kopje "INFORMATIE" staan de technische gegevens, zoals afmetingen, aansluitwaarde en functionaliteiten.


Betaling
Bij Kooklux kunt u veilig en vertrouwd op verschillende manieren betalen.

- Pinbetaling bij aflevering van het fornuis aan de chauffeur
- Bankoverschrijving vooraf aan de levering
- Betaling met iDeal tijdens het bestelproces

- Bij Kooklux is een aanbetaling niet nodig

 

Bestaande keuken
Het kan voorkomen dat uw oude fornuis aan vervanging toe is. In dit geval kunt u het nieuwe fornuis bij ons aanschaffen en laten bezorgen en indien nodig door Kooklux laten installeren. Het oude fornuis wordt indien u dit wenst mee teruggenomen.
Vermelde prijzen op onze website zijn gebaseerd op bezorging begane grond. Het is ook mogelijk de fornuizen op verdieping te plaatsen. Vraag naar onze voorwaarden voor levering op verdieping. Zie onder kopje “Installatie” voor meer informatie over het eventueel laten aansluiten van het fornuis door Kooklux. 

Nieuwe keuken
De aanschaf van apparatuur in combinatie met een nieuwe keuken hoeft niet per se via een keukencentrum. In het algemeen bent u veel voordeliger uit wanneer u keukenapparatuur aanschaft bij een (online) specialist. U moet wel duidelijk zijn naar het keukencentrum en melden dat u alle of bepaalde apparatuur elders zal aanschaffen. In het algemeen zal het keukencentrum hier geen probleem mee hebben en zullen zij ook voor plaatsing van de apparatuur in uw nieuwe keuken zorgen. Ook Kooklux kan deze service verlenen, maar het is vaak handiger voor u dit in één hand te houden. Mocht uw keukencentrum het fornuis niet willen installeren dan kan Kooklux dit voor u verzorgen.

Aansluitwaarde
U moet zich vooraf zeker stellen dat er voldoende aansluitcapaciteit in uw huis (meterkast) aanwezig is. 
De meest voorkomende aansluitcapaciteiten bij consumenten zijn 1x35 ampère of 3x25 ampère. 
Veel fornuizen hebben genoeg aan een 1 of 2 fase aansluiting en kunnen vaak zonder probleem worden aangesloten op een 1x35 ampère capaciteit. Echter enkele fornuizen en nagenoeg alle fornuizen met inductiekookplaten moeten aangesloten worden op een 3 fase (3x 25 Amp.) aansluiting. Ingeval u niet weet of u een 3-fase aansluiting heeft, kunt u in de eerste plaats de rekening van uw energieleverancier raadplegen. Indien dit geen duidelijkheid biedt kunt u ook contact opnemen met uw netbeheerder.

Kosten 3x25 ampère capaciteit:
Bij een 3 fase aansluiting (3x25Amp.) blijft het tarief gelijk aan wat u nu betaalt.
Wel zijn er éénmalige kosten voor de aanvraag bij en eventueel aanleggen van een 3-fasen aansluiting door uw netbeheerder en eventuele kosten van de elektromonteur voor het aanpassen van de aanlsuiting in uw meterkast.
Voor meer informatie kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen met uw netbeheerder.


Bezorging
Kooklux biedt verschillende diensten aan voor de bezorging van uw fornuis. 

- Standaard *
Dit houdt in dat wij het vrijstaande fornuis in de verpakking tot in de keuken (begane grond) bezorgen.

- Compleet
Wij leveren het fornuis op de beganegrond
Pakken het fornuis voor u uit
Plaatsen het apparaat op de desgewenste locatie
Nemen het verpakkingsmateriaal mee terug
Afvoer van uw oude apparaat

- Compleet Plus (inclusief installatie)
Wij leveren het fornuis op de beganegrond
Pakken het fornuis voor u uit
Plaatsen het apparaat op de desgewenste locatie
Wij sluiten het fornuis aan **
Nemen het verpakkingsmateriaal mee terug
Afvoer van uw oude apparaat

- Verdieping
Het is ook mogelijk de fornuizen door middel van een liftklus op verdieping te plaatsen. Vraag naar onze voorwaarden voor levering op verdieping. 

* Vermelde prijzen op onze website zijn gebaseerd op de standaard bezorging begane grond.
** Zie onder “Installatie” voor meer informatie over het laten aansluiten van het fornuis door Kooklux. 


Installatie
U kunt het fornuis tegen een redelijke vergoeding door Kooklux laten installeren. Voldoende aansluitcapaciteit, stopcontact (perilex) en eventuele gasaansluiting moeten vooraf aan de bezorging en installatie al zijn aangebracht.

Inductie
Koken op een inductie kookplaat gaat snel en efficiënt. De inductiekookplaat maakt gebruik van een magnetisch veld welke per zone direct naar de pan gaat. De kookplaat zelf wordt niet verhit. Er is dus weinig tot geen energieverlies. Dit betekent o.a. dat uw pan of fluitketel met water binnen zeer korte tijd aan de kook is gebracht, veel sneller dan bij gebruik van een gaskookplaat of een elektrische waterkoker. Daarnaast hebben inductiekookplaten allerlei handige functies, zoals pandetectie, aankook automaat, smeltstand, warmhoudstand en powerboost. Het is belangrijk over een goede set pannen te beschikken welke geschikt zijn voor koken op inductie. Hoe hoger de kwaliteit van de pannenset hoe efficiënter u zult koken. Een ander praktisch voordeel is dat het schoonmaken van een inductiekookplaat makkelijker en sneller gaat dan een gaskookplaat met pannendragers. Falcon heeft een uitgebreid assortiment van vrijstaande fornuizen met inductiekookplaat.

 

Gas
Een vrijstaand fornuis met gaskookplaat is bij aanschaf in de regel goedkoper dan hetzelfde of vergelijkbare fornuis met een inductiekookplaat. Bovendien kunnen de meeste pannen op een gas kookplaat worden gebruikt en is het dus niet nodig een nieuwe pannenset aan te schaffen zoals dat in veel gevallen bij inductie koken wel moet. Koken op gas is nog steeds de meest voorkomende manier van koken.

Falcon, AGA en Tecnogas hebben een uitgebreid assortiment van vrijstaande fornuizen met gaskookplaat.